Apa peralatan camping ruangan utama?

2022-03-12

1〠Tarub njobo

Aku isih kelingan nalika isih pramuka, tarub kuwi abot lan angel gaweane. Tendhane ora kenceng utawa kuku angel didandani. Ing cendhak, iku ora gampang kanggo nyiyapake tarub; Nanging saiki tarub bisa disiyapake kanthi gampang sawise didandani lan digabungake karo teknologi lan bahan sing canggih. Malah kemah anyar ora duwe masalah. Kémah ora mung bisa nglindhungi angin, udan, srengenge lan nyamuk, nanging uga njaga privasi lan nggawe rasa kabin ruangan. Iku peralatan penting kanggo camping, supaya elinga kanggo nindakake sawetara peer nalika tuku.

Spesifikasi tenda: dianjurake kanggo mbedakake kanthi ukuran nalika tuku tarub. Dawane lan jembaré kira-kira 250-270 cm minangka spesifikasi sing luwih standar, sing bisa nampung watara 4 wong. Kanthi cara iki, bisa uga ana ruang aktivitas moderat ing tenda lan turu ora bakal rame banget.

Fungsi anti banyu: ora bisa diendhani kanggo nemoni banyu udan utawa gunung lan embun ing njaba, saengga properti tahan banyu ing tarub uga minangka salah sawijining barang sing dituku. Apa iku sandiworo njaba, sandiworo internal utawa kain lantai anti banyu, dianjurake kanggo duwe resistance meksa banyu luwih saka 2000mm miturut koefisien anti banyu ditandhani nalika tuku.

Ukuran panyimpenan: Iki utamane amarga masalah transportasi. Yen sampeyan arep numpak kemah, ukuran tarub sawise lempitan kudu nyukupi syarat sing bisa digawa. Mula, nalika tuku kudu nimbang-nimbang kabutuhan dhewe lan banjur milih tarub sing cocog, supaya ora mbuwang dhuwit kanthi muspra.

2〠Tikar turu kembung lan tikar anti lembab

Turu ing lemah ing alam bébas tansah angel diprediksi. Yen sampeyan nemoni lemah sing ora rata, mesthine ora cukup mung ngandelake tenda utawa kantong turu. Mulane, kualitas keset turu kembung bakal mengaruhi kualitas turu. Yen sampeyan ora pengin mbuwang dhuwit ing kemah ing wiwitan, sampeyan bisa nggunakake selimut ing omah dhisik. Senajan bakal panas ing mangsa panas lan ora trep kanggo nindakake, iku bisa dadi sulih kanggo Mat turu ing awal camping; Nalika tuku keset turu kembung, disaranake kekandelane kudu luwih saka 5cm, supaya sanajan sampeyan turu ing lemah sing ora rata, sampeyan ora bakal rumangsa ora kepenak.

Tujuan utama pad bukti lembab yaiku kanggo ngisolasi kelembapan lan kadhemen ing lemah. Sanajan tarub dhewe nduweni fungsi anti banyu, kelembapan ing gunung lan alas dhuwur. Siji lapisan pad bukti lembab bisa nyedhiyakake siji lapisan perlindungan liyane. Kanthi pad bukti lembab, luwih gampang kanggo pamula kanggo miwiti. Disaranake nyiyapake dhisik.

3〠Kantong turu

Ana macem-macem pilihan tas turu, gumantung saka lokasi lan musim kemah sampeyan. Ing taun-taun pungkasan, iklim wis dadi ekstrem, kanthi suhu dhuwur ing mangsa panas lan salju ing mangsa. Mulane, yen sampeyan pengin tantangan urip ruangan ing mangsa, anget saka tas turu kudu cukup.

Retensi panas: kantong turu digawe saka katun, serat buatan lan mudhun. Kantong turu katun duwe penylametan anget sing kurang, volume gedhe lan abot, lan bisa digunakake ing papan kemah sing dhuwure kurang, dene tas turu serat buatan manungsa kanthi kualitas apik duwe retensi panas lan permeabilitas udara sing relatif dhuwur, lan gampang diresiki; Kantong turu mudhun (utawa bulu) minangka sing paling apik saka telung bahan kasebut. Utamane nggunakake bebek mudhun, angsa mudhun utawa wulu unggas banyu liyane. Iku ora mung cahya lan gampang kanggo nyimpen, nanging uga nduweni anget apik, ventilasi lan resistance banyu, nanging rega uga relatif dhuwur. Umume, kantong turu bakal ditandhani kanthi suhu tahan adhem. Yen sampeyan rencana kanggo tantangan gunung ing mangsa, resistance kadhemen saka tas turu kudu bab - 15 ℃. Yen mung lelungan umum, resistensi kadhemen tas turu kudu 5 ℃.

Aplikasi: nalika milih tas turu, sampeyan kudu milih ukuran dhewe, amarga tas turu gedhe banget utawa cendhak banget, sing ora mung mengaruhi penylametan anget, nanging uga nggawe sampeyan ora bisa nguripake awak kabeh wengi, kang uga banget. nglarani. Kajaba iku, nyoba supaya kantong turu tetep garing sadurunge lan sawise digunakake. Kantong turu bisa ambegan lan bisa digunakake kanggo wektu sing suwe.

4〠Kompor lan wajan

Saliyane turu mulyo, mangan mesthi titik tombol liyane, lan paling Camping kudu gumantung ing kompor hotspot, kayata kompor gas kertu umum, kang banget trep kanggo nggunakake, lan iku ora masalah kanggo cook ing umum wilayah dhuwur kurang. ; Yen camping wis dadi pakewuh, nalika tuku kompor, sampeyan bisa milih kompor khusus karo gelar sing luwih dhuwur lan dilengkapi sheets windproof, panas nindakake sheets, etc. Nyatane, ing stainless steel sup pot lan pan umum digunakake ing ngarep bisa digunakake sak camping. , kajaba iku trep kanggo panyimpenan, lan tuwung baja uga Perkakas apik. Ukurane cilik, gampang digawa, lan bisa ngemot ombenan sing adhem lan panas.

Ngelingake sampeyan sing seneng kemah nggunakake kompor gas utawa nggawe geni dhewe ing gunung lan alas. Pesthekake kanggo nggatekake apa geni wis mati, lan aja nyebabake bencana sing ora perlu amarga kecerobohan.

5ã € Camping meja lan kursi

Senajan sampeyan ana ing alam bébas, sampeyan kudu tetep seneng. Kanthi meja lan kursi, sampeyan ora mung bisa nglilani kanca-kanca lan sederek kanggo mangan, ngobrol, main game lan nambah raos saben liyane, nanging uga nggunakake meja kanggo nyiyapake bahan pangan lan panggonan item. Campers Novice bisa nggawa meja lempitan cilik prasaja lan kursi lempitan cilik utawa kursi plastik saka ngarep; Nalika ana liyane kesempatan kanggo camping, sampeyan bisa nimbang aluminium lempitan Tabel karo kualitas sing luwih apik lan dhuwur sing luwih dhuwur, uga lempitan njaba kursi digawe saka kain, supaya camping bisa dadi leisurely kaya ing ngarep.